Yoast plugin voor WordPress

De Yoast plugin is een handige plugin voor WordPress.

Je kunt de Yoast plugin gebruiken als een hulpmiddel om te kijken of jou WordPress content goed geoptimaliseerd is voor de zoekterm waar je in Google op gevonden wilt worden.

Maar hoe werkt Yoast dat dan precies?
De Yoast plugin zie je onderaan iedere pagina of bericht in WordPress.
Nadat je de tekst in het bericht of de pagina gezet hebt, vul je als eerste de focus zoekterm in. Dit kunnen meerdere woorden zijn, maar probeer het tot 2 of 3 te beperken. Nadat je de focus zoekterm ingevuld hebt, gaat de plugin controleren hoe vaak deze zoekterm op exact dezelfde manier voorkomt op je pagina.

Onder de focus zoekterm zie je waar de Yoast plugin naar kijkt:
Artikel titel
Pagina titel
Pagina URL
Inhoud van de pagina
Meta beschrijving (omschrijving van wat er op de pagina staat.

Het stoplicht van Yoast WordPress Seo plugin
Zodra je je bericht of pagina  opgeslagen hebt, verschijnt er  aan de rechterkant in het vakje ‘Publiceren’ een bolletje voor ‘SEO’. Dit bolletje kan meerdere kleuren hebben:
Blauw: deze pagina wordt niet geïndexeerd door Google
Grijs: er is nog geen zoekterm ingegeven in Yoast
Rood: je bericht of pagina is niet goed geoptimaliseerd. Is je zoekterm niet te lang? Komt deze op exact dezelfde manier voor in je content?
Oranje: je hebt een poging gedaan, maar die is nog niet sterk genoeg
Geel: het gaat de goede kant op, maar je bent er nog niet. Kijk of je de inhoud kunt verbeteren
Groen: je WordPress pagina is goed geoptimaliseerd op je zoekterm. Dat wil nog niet zeggen dat je direct boven aan komt te staan. Als andere websites een bericht of pagina op dezelfde zoekterm geoptimaliseerd hebben en ook een groen bolletje hebben, kijkt google naar de nog verschillende andere zaken zoals de leeftijd van de URL en de grote van de WordPress website

Meer WordPress tips