Scrum master product owner

Participatie- / Vervangingsfonds voor het onderwijs

Het Participatiefonds wil zoveel mogelijk onderwijspersoneel voor het primair onderwijs behouden. Het fonds doet dit onder andere door het bieden van intensieve re-integratietrajecten en te bemiddelen bij vacatures. Daarnaast vangt het Participatiefonds het financiële risico op als een schoolbestuur onverhoopt toch afscheid moet nemen van een medewerker.

Mijn werkzaamheden als scrum master.

Als agile coach/scrum master adviseer ik organisaties hoe bestaande patronen te veranderen naar een agile mindset.
Dit doe ik door mijn kennis te delen mensen bewust te maken van bestaande denkprocessen en te wijzen op de verandering die nodig is. Dit proces gaat niet vanzelf, “ vaak is een beetje prikken en duwen” nodig.

Bij het Participatiefonds voor het Onderwijs ben ik betrokken geweest bij de agile transitie van een traditionele Prince2 (organisatie naar een organisatie die werkt met agile teams. Mijn opdracht bestond uit het begeleiden en transformeren van drie onervaren teams naar
zelfstandige scrum teams.
Om dit te bereiken heb ik 3 product owners en scrum masters onder mijn hoede genomen en hen de kneepjes van het vak geleerd. Ook begeleide en faciliteerde ik de teams op hun weg naar agile volwassenheid. Ik regelde alle afspraken en zorgde ervoor dat ontstane impediments opgelost werden.

website: participatiefonds

Bekijk andere WordPress website