wordpress-hosting

WordPress Webhosting Provider kiezen, waar moet je op letten.

Een goede WordPress webhosting provider zorgt voor een snelle website. Bezoekers haken af als het te lang duurt om je website te laden. En Google beloont snelle websites. Daarmee kom je hoger in de zoekresultaten van Google
Waar moet je op letten bij het kiezen van een WordPress webhosting provider (in Nederland)?

Snelheid van de hosting server

Snelheid is het belangrijkste criterium. Maar hoe weet of een WordPress webhosting provider snel is? Zoek op het internet op de betreffende providers, wat zijn de de ervaringen van andere mensen die hun website bij een provider hosten.
Prijs
Prijs ,Over het algemeen geldt: hoe goedkoper een WordPress webhosting provider, hoe meer websites op de server, en hoe trager je website zal zijn. Kies dus niet voor een goedkope prijsvechter.

Beveiliging van je WordPress website
WordPress sites worden regelmatig aangevallen door hackers. Daarom is het goed om een webhosting provider te kiezen die aandacht besteedt aan de beveiliging van je website.
Google geeft voorrang aan beveiligde websites. Dat wil zeggen, websites die gebruik maken van een SSL certificaat.

WordPress support
Kijk altijd eerst hoe je contact kunt opnemen met de helpdesk. Is dat alleen per e-mail. Of kun je ook bellen. Hoe lang duurt het voordat er  wordt  gereageerd. Is dat binnen 15 minuten of kan dat een paar dagen duren.  Kijk ook of er support is in de avonduren en in het weekend.

Wat biedt je WordPress provider

  • Hoeveel webruimte krijg je om je website neer te zetten?  Deze ruimte is niet alleen voor je website maar ook voor je e-mail. Een gigabyte is minstens nodig. Krijg je bijvoorbeeld regelmatig e-mails met een grote bijlage dan zit je zo aan je limit.
  • Hoeveel e-mailadressen kun je gebruiken ? Handig als je meerdere e-mailadressen aan je domein wilt koppelen.  Hoeveel databases mag je gebruiken? Extra databases   Hoeveel verkeer mag je website hebben?
  • Hoeveel websites mag je je op 1 hosting pakket zetten? Als je maar een website hebt is dat niet belangrijk. Maar wie weet wil je in de toekomst nog een extra websit gaan gebruiken.
  • Heeft de webhosting provider een WordPress installer? Hiermee kun je met een paar klikken WordPress installeren.Maakt de provider automatisch backups ? Hoe vaak gebeurt dit dan? Hoever in de tijd kan ik terug?
    Wat zijn de kosten om een backup terug te zetten in dien dit nodig zou zijn.