wordpress logo

Handige WordPress tips

WordPress themes/plugins

Maak gebruik van “goede”, legale WordPress themes en plugins. WordPress.org bevat duizenden themes en plugins die zijn gecontroleerd. Je kunt er vanuit gaan dat de meeste hiervan “goed” zijn.

Verwijder themes en plugins die je niet meer gebruikt.

De kans is groot dat je enkele plugins op je website hebt staan die je niet gebruikt, of plugins die actief zijn maar dat niet hoeven te zijn. Deze kun je het beste verwijderen van je WordPress website. Dit geldt ook voor themes die je niet gebruikt.
Laat je deze WordPress Themes en plugins staan dan verhoogt dat de laadtijd van je website, bovendien moet je ze allemaal updaten om je website veilig te houden.

 ALT-tag bij je foto’s invullen

Afbeeldingen zijn belangrijk voor de SEO score van je website. Google kan (nog) niet (heel) goed bepalen waar een afbeelding over gaat . De ALT-tag helpt hierbij: geef in enkele woorden aan waar de afbeelding over gaat.

Update je WordPress website regelmatig

WordPress  moet je bijhouden zowel WordPress als plugins en je themea. Zorg dat je WordPress website regelmatig update en backups maakt. En vergeet de plugins en themes niet bij te werken.

TIP: fotobewerking voor WordPress