WordPress website traag

Waarom is je website traag. Start met optimaliseren!

Waarom wil je dat je website snel is? Een van de belangrijkste redenen is dat je bezoekers op je website wilt krijgen en houden. Niets is zo vervelend dan wachten op pagina’s die geladen moeten worden.
Daarnaast houdt Google van een snelle website, snelle websites komen hoger in de zoekresultaten
De snelheid van je website meten kun je onder andere doen via:
Google Pagespeed Insights
GTmetrix.com

Laat je website een preloader zien?

Wanneer je een preloader in beeld krijgt bij het laden betekent dit eigenlijk maar een ding: je website is langzaam. Als je website snel is dan krijgt de preloader niet eens de kans om te laden.

Zorg dat je afbeeldingen het juiste formaat hebben.

Je heb mooie foto’s uitgezocht voor je website.Maar meestal zijn deze foto’s veel groter dan jij op je website gebruikt. Zo kan het zijn dat je een foto aangeleverd krijgt van bijvoorbeeld 5000 bij 3000 pixels, maar op je website gebruik je de foto op een formaat van 500 bij 300 pixels.
Zorg dan met een fotobewerkingsprogramma dat de foto verkleint wordt en let er ook op dat de foto 72 DPI is.
Als je de website test via google pagespeed kun je precies zien welke foto’s aangepast moeten worden.

Verwijder plugins die je niet meer gebruikt

Tijdens het ontwikkelen van je WordPress website heb je een aantal plugins geinstalleerd en gekeken hoe ze werkten. Lang niet alle plugins ga je actief gebruiken. Verwijder de plugins die je niet gebruikt. Iedere plugin moet geladen worden en dat kost tijd en maakt je website trager.

Goedkope website hosting

Wanneer je een website host bij een budget hoster  voor 1 euro per dag betekent dit vaak dat je de server deelt  met heel veel andere websites. Ook dit maakt je website trager.
Ook werkt je website vaak niet goed en is regelmatig offline. Dit betekent dat bezoekers niets zien of een  slecht werkende website. Dit komt niet echt betrouwbaar over en je bezoeker gaat verder kijken bij een concurrent.