Wat is het verschil tussen http en https?

hhtp, je ziet het steeds vaker in je browser, maar waar staat deze term voor en wat het verschil met https ?
Het verschil zit hem in de “S” wat staat voor “secure” of te wel veilig.
De volledige term https betekent dan ook “Hyper Text Transfer Protocol Secure”.

Zowel http als  https zijn manieren om gegevens te versturen via het Internet. Het verschil zit het hem in het versleutelen van gegevens die verstuurd worden. Iemand die de gegeven onderschept, kan bij HTTP zien wat er wordt verstuurd. Bij HTTPS zijn deze gegevens versleuteld en kunnen door de lezer niet gezien of ontcijferd worden.

Hierdoor worden de gegevens veilig overgedragen. HTTPS wordt voornamelijk gebruikt bij betalingstransacties met creditcard of internetbankieren, en bij uitwisseling en opslaan van privacy-gevoelige informatie zoals NAW gegevens.

Wat bestekent dit voor de SEO van je website?

Google vindt online veiligheid belangrijk en dat wil Google stimuleren door beveiligde websites die voorzien zijn van https hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten!

Overstappen op https?

Het overstappen naar https is een technische ingreep waarbij het belangrijk is om de juiste stappen te ondernemen waarbij de waarde  van de website behouden blijft. Bij een nieuwe website is het slim om voor https te kiezen, gezien de stijgende invloed van https je positie in Google.

Overstappen  http naar https? Ik vertel je er graag meer over Joep Poulssen